Underbar semester på Mallorca

Puro Beach, Palma Mallorca.

Mallorca. Årets semester var ganska dåligt planerad, dvs – tänket var att vi tar det som det kommer. Den devisen funkade ganska så bra så länge solen lyste på oss här hemma men så fort den försvann så blev det annat ljud i skällan. Därav denna oplanerade sista minuten resan till Mallorca. Jag ställde in mig på att det blir som det blir samtidigt som vi kommer få sol på näsan och se mer av ön – vilket kändes väldigt bra. Vi hyrde helt enkelt en bil och bokade boende allteftersom. Och jag måste säga att resan blev över förväntan. Vackra Mallorca, jo jag har varit där förut men inte sett allt och det ska ni veta – jag kommer åka dit igen.

Vad gjorde vi då? Vi hängde en kväll på mysiga Puro Beach i Palma, badade på dagarna och tog sen bilen till Inca där det tydligen skulle vara en jättestor marknad varje torsdag. Det visade sig vara riktigt mysigt där också trots 30 graders värme – ingen är mer förvånad än jag att jag stod ut med den värmen!

Hostel Miramar Deia, Mallorca.
Så småningom hamnade vi i Deia. Underbara vackra Deia där vi också  hittade ett jättefint boende på Hostel Miramar. Nära byn, fin terass med världens utsikt och härlig atmosfär i huset från 1200-talet. Enkel frukost med finaste skinka och ostar, färskpressad juice. Alltså lyx. Och denna lilla hostel har bara en stjärna. Hur det har gått till är en gåta. Det här borde ju vara minst 3 stjärnigt!

Utsikt från Hostel Miramar Deia, MallorcaAtt vakna upp varje morgon och ha den här utsikten från terassen är väldigt mycket värt.

Frukost på Hotel Miramar, Deia, MallorcaVisst sa jag att frukosten en av de bästa jag någonsin fått!

 

Bästa utsikten från rummetGodmorgon, det här rummet var väldigt svårt att lämna.

A room with a view.

Citronlund i Deia, Mallorca

beach-DeiaCala coll baix, Mallorca.Den här vackra stranden Cala Coll Baix på norra delen av ön försökte vi ta oss till, och trots att vi läst om besvärlig väg dit så ville vi ändå se den. Så här långt kom vi till fots. Därefter är det meningen att man ska runda klippan här nedan med stup rakt nedanför vilket vi tyvärr inte hade tillräckligt med nerver för. Ganska förtretligt att vara så nära och ändå inte där – det blev inte bättre att vi mötte familjer med barn i flipflops som tydligen tagit sig hela vägen ned. Ja, ja… helt fantastisk blått var  havet här i alla fall. Påminde om vattnet runt Similan öarna i Thailand.  Tydligen ska man kunna åka båt till denna strand från något hotell. Tror att det passar mig bättre….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up