Svenskt Tenn – Designstipendium 2016

Svenskt tenns designstipendium,stol och bord format av återvunnet kaffesump och Kombucha te.

Nu när det händer så mycket hemska saker här i vår stora värld så blir jag så extra glad när jag får läsa om hur många andra duktiga människor  jobbar hårt för att förbättra världen på olika sätt.  Läste nu att Elin Johansson från Beckmans Designhögskola har tilldelats Svenskt Tenns designstipendium 2016 för sitt examensarbete.

Svenskt tenns designstipendium, stol av Kombucha te

Elin har utvecklat nya material från återvunnen kaffesump och torkad cellulosa från teet Kombucha. Jag som aldrig har hört talas om Kombucha googlade strax  fram att det kallas för svamp men egentligen är en jäst och bakteriekultur. I mina öron låter det hur spännnande som helst. Och det är så roligt att Svenskt Tenn tar det här initiativet med att utdela det här fina stipendiumet, det är viktigt att visa upp vad alla håller på med. Vi måste ta hand om vår värld från alla håll och tänka nytt. Tänka medvetet. Jag försöker varje dag – men det är inte alltid lätt i stresssituationer och när det ska tas snabba beslut men jag märker att det går lättare och lättare. Ett steg i taget – det måste ge resultat!

Svenskt tenns designstipendium, bord av återvunnet kaffesump

Elin har här använt det nya materialet till en pall och ett bord. Jag har ännu inte hunnit se detta själv ännu men tydligen ser stolsitsen ut som skinn – tillverkad av just Kombucha te. Bordet är tillverkat av kaffesump som binds ihop med ett växtbaserat bioresin och liknar till utseendet en lackad träyta. Istället för trälim har hon använt fisklim för att foga samman delarna.  Material Invertuals visas på Svenskt Tenn 13 oktober–23 oktober. I got to see this!!

Foto: Pressbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up